Bell Museum of Natural History

 

The new Bell Museum of Natural History is a located within the Twin Cities Campus of the University of Minnesota. The new Museum will showcase and enhance the University’s reputation for innovative research, education, and public engagement. Combining idea-driven design with the Bell’s strategic educational model will create a powerful place for research and learning. 

Division V was responsible for fabricating and installing the exterior rain screen facade along with the interior metal panel wall systems. The exterior featured over 20k square feet of 1.5” Morin Panel patinated with our custom “Mesabi” brown CorTen Patina. The exterior wall also featured over 10k square feet of #8 mirror finish stainless wall and soffit panel and 20k square feet of thermally modified timber (the largest of its kind in North America). The interior featured over 5,000 Square feet of custom finished CorTen Panel and a 30’ x 30’ mirror stainless cylinder wall.  


PROJECT LOCATION
UNIVERSITY OF MINNESOTA | TWIN CITIES CAMPUS


GENERAL CONTRACTOR
McGOUGH CONSTRUCTION


ARCHITECT
PERKINS + WILL


SYSTEM
ROLL-FORMED | METECNO MORIN
DV CUSTOM
DV PLATE


MATERIAL
MORIN CORTEN FLUSH PANEL | DV Mesabi Brown
STAINLESS FORMED PANEL | #8 Mirror Finish
CORTEN PERFORATED | DV Mesabi Brown

PROJECT NEWS LINKS